НОВИНИ

Хиляди се включиха в бдение за жертвите на атентата в Манчестър

Няколко хиляди души се събраха тази вечер на бдение в центъра на Манчестър за жертвите на самоубийственото нападение в града, при което загинаха 22 човека, а 59 бяха ранени. В проявата взеха участие британският вътрешен министър Амбър Ръд и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин. Присъстващите спазиха минута мълчание в памет на жертвите.Много хора носеха плакати, на които пишеше "Аз обичам Манчестър" и "Град Манчестър застава единен".

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
22:51, 23.05.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
Йън Хопкинс началник на полицията в Манчестър: "Разбирам, че хората са много гневни в момента и искат бързо отговори. Но сега повече от всякога е е жизненоважно хората в нашето многообразно общество в Манчестър да остане заедно и да не толерират омразата."

Британските власти са идентифицирали предполагаемия атентатор от Манчестър като Салман Абеди. Това потвърди началникът на полицията в Манчестър. Атентаторът е на 22 години и се предполага, че е роден в Манчестър, където е живеел с майка си и сестра си.

Абеди е британски гражданин, роден в Манчестър през 1994 г. Той бил трето дете от общо четири деца в семейството. Полицията потвърди името на предполагаемия атентатор, след като представители от САЩ съобщиха първи пред репортери името му. Родителите на Абеди са родени и двамата в Либия и са избягали от режима на Муамар Кадафи. Първо са живели в Лондон, а после в квартала Фолоуфийлд в Манчестър. Според информациите се предполага, че преди нападението нападателят е пътувал от Лондон за Манчестър с влак.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Режисьор избра Оряхово, за да представи новата си постановка
Режисьор избра Оряхово, за да представи новата си постановка
Кабинетът на Заев е готов
Кабинетът на Заев е готов