НОВИНИ

Хиляди танцуваха "Паневритмия" край Рилските езера

Хиляди последователи на Бялото братство посрещнаха своята Божествена Нова година и танцуваха „Паневритмия” в Рила. Близо два часа последователите на учителя Петър Дънов изпълняваха магичния танц „Паневритмия” под съпровода на космическа музика, писана лично от него. По традиция всички бяха облечени в бяло.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
19:32, 19.08.2016
5787
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Танцът "Паневритмия” се състои от четири части - здраве, хармония, уравновесяване и веселие. Представлява 28 упражнения в два цикъла “Слънчеви лъчи” и “Пантеграм”, а целта му е постигане на хармония с природата, с Бог и с Вселената.

Татяна: „То е духовно изживяване, което едва ли може да се изрази с думи /пресечка/ то е и вид медитация, духовен танц, общение с Бога. Просто трябва да се оставиш, за да го усетиш, но каквото и да се каже е малко”.

Калина: „Щастлив човек смятам, че съм, защото от 92-ра година съм тук. Мога да кажа, че това е един от най-хубавите дни в живота ми независимо дали има слънце или облаци, дали е студено или горещо – прекрасно е, защото наистина се усеща, че сме едно цяло, което е първа крачка към това бъдещо съзнание, което всички така копнеем да усетим”.

И тази година край Рилските езера се събраха хора от цял свят - от Бразилия, Канада, САЩ, Италия, Русия, Белгия и други. Паскал от Франция идва в планината за десета поредна година.

Паскал: „Преди 33 години купих една малка книжка и тя промени целия ми живот. В нея Михаел Иванов разказваше за всички хубави неща, които е научил от своя учител в Рила планина. Когато дойдох тук - това беше всичко, което душата ми търсеше, за което копнееше. Всеки път, когато сънувам, аз се връщам отново тук. Сега съм тук за цял месец”.

Мая: „Чувствам се много по- спокойна. Приемам нещата, научих се да прощавам, да приемам и да прощавам”.

Стоян: „Станах вегетарианец, приех вегетарианството.... Аз съм на 72 години и се чувствам по-добре”.

Последователите на Петър Дънов, които почиват тук в летния лагер от началото на месец август, обещаха да оставят планината чиста след идването на хилядите хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията издирва Галин Статев
Полицията издирва Галин Статев
СБА предлага криминализиране на превъртането на километража
СБА предлага криминализиране на превъртането на километража