Няколко хиляди унгарци излязоха и снощи за пети пореден ден на протест срещу премиера Виктор Орбан. Недоволството бе провокирано от нов трудов закон, но исканията на протестиращите постепенно се разширяват.

Протестите ще продължат, докато не бъде позволено на представители на опозицията да прочетат исканията си по държавната телевизия. Това бе декларирано по време на вчерашния пети поред протест в Будапеща, който този път бе пред сградата на Унгарската държавна медийна компания. Въпреки минусовите температури.


© БТА
Изхвърлиха двама депутати от обществената телевизия в Унгария

Изхвърлиха двама депутати от обществената телевизия в Унгария

Антиправителствените протести в Унгария продължават с четвърта поред и най-многолюдна досега демонстрация в Будапеща. Близо 10 000 души се включиха в...

Недоволството вече не е само срещу закон, който на практика позволява възстановяването на шестдневната работна седмица, ако служителят се съгласи. Исканията включват още премахване на корупцията, създаване на независима съдебна власт и гарантиране на неутралитета на държавните медии.

Мария, протестираща: Икономиката е парализирана от корупция на държавно ниво. В Унгария е създадена мрежа от олигарси, каквато не е имало досега. Това е по-типично за управлението на Путин. Не искаме комунистическите времена да се върнат.

Междувременно стана ясно, че по-рано 10 унгарски депутати не са успели да влязат в сградата на Унгарската държавна медийна компания. Някои от тях бяха изведени от охраната. Според депутатите така е нарушено правото им да влизат в обществени сгради.

Антиправителствените протести в Унгария продължават

Антиправителствените протести в Унгария продължават

Четвърти ден на антиправителствени протести в Унгария. Недоволството е срещу управлението на министър-председателя Виктор Орбан и нов трудов закон.