НОВИНИ

Хиляди вярващи посрещнаха празника Успение Богородично в Бачковския манастир

За храмовия си празник обителта остана отворена през цялата нощ. От ранна сутрин хора от цялата страна чакаха на опашка за да отправят молитва за здраве пред чудотворната икона на Света Богородица дарена на манастира преди повече от 7 века.

bnt avatar logo
от БНТ
11:55, 15.08.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

След първата празнична литургия копие на святото изображение беше изнесено с литийно шествие от храма, заедно с друга безценна реликва - частица от одеждите на Дева Мария, която също се пази от монасите. Пред християнските светини игуменът архимандрит Симон извърши водосвет и отправи призив за смирение и духовна борба с агресията и насилието.

Повече от 15 хиляди вярващи отбелязват празника Успение Богородично в Бачковския манастир и вярват, че на този ден Божията майка чува молитвите на всички.

Йорданка Делчева: Човек трябва да дойде тук от вечерта, за да почувства цялата радост. От седем имаше богослужение - беше нещо необяснимо.
Мариана Илиева: Моята молитва винаги е една и съща, помагай така, както винаги си помагала. Пази децата и после нас. 1.48
Архимандрит Симон, игумен на Бачковския манастир: Дано наистина са дошли с чиста вяра , с любов към нашата всеобща Майка , за да може наистина да получат изцеления, за това за което са дошли.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боровското съкровище гостува в Норвегия
Боровското съкровище гостува в Норвегия
Корнелия Нинова ще сигнализира австрийското правителство за Цанков камък
Корнелия Нинова ще сигнализира австрийското правителство за "Цанков камък"