НОВИНИ

Хипноза, която прилича на секта... Как една игра (п)обърка млади и стари?

До скоро виртуалният свят живееше затворен в компютъра, смартфона или таблета. Познатите джаджи се оказаха тесни за играта "Покемон". Римейк на позабравен хит, който излезе на улицата - използвайки разширената реалност, за да проектира анимационни герои върху реалния свят и да помогне на играчите да "ловуват" и да ги хванат.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
21:48, 20.07.2016
Чете се за: 00:40 мин.
Истории

Така еднообразното висене пред компютъра за мнозина тийнейджъри се промени - те излязоха отново навън, посетиха парка, започнаха да тичат, събираха се заедно със свои връстници - в реалния живот, но вперили очи в телефона.

;

Манията започна да обикаля светкавично земното кълбо, появи се в строгия свят на политиката, прокрадна се в новинарските студия и редакции. Масова истерия, в която започнахме да свикваме с вида на усмихнатите герои около нас. Разчупи и най-скучните хора. Млади мъже и жени започнаха да бродят в унес със забодени в смартфоните си погледи.


;

Самото приложение получава информация за света около теб чрез камерата ти, знае къде си, вижда те! А информацията винаги може да бъде използвана за вреда.

Играта взе първите си жертви - получиха се информации за изнасилвания, грабежи и дори убийства. Вече има и съобщения за арести на хора, прескочили неусетно заграждения в зоопарк, или за мъж, напуснал работа, за да стане ловец "на пълен работен ден".

;

Хипноза, която все повече прилича на секта. От ново измерение.

Какво ще е бъдещото на пристрастяващата игра с разширена реалност. Кой, кого лови и с каква цел, ще остане ли поне малко реален свят... Играта е в нашите ръце!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-ниски цени на чадъри и шезлонги догодина
По-ниски цени на чадъри и шезлонги догодина
Даниел Митов: Работим ежедневно за това България да бъде пълноценен член на НАТО
Даниел Митов: Работим ежедневно за това България да бъде пълноценен член на НАТО