НОВИНИ

Хипотези за опита за преврат в Турция: ​Боян Чуков и Мохамед Халаф

Опитът за преврат е бил очакван от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, според експерта по национална сигурност Боян Чуков. Според неговия анализ идеята на този опит за преврат е била следната: още в първия момент или да арестуват, или да убият Ердоган, с което да се парализира цялата власт.

bnt avatar logo
от БНТ
18:43, 16.07.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Боян Чуков, експерт по национална сигурност: Това, което се случи в Турция и особено излизането на народа в Истанбул показва, че този народ беше неочаквано добре организиран, неочаквано добре командван и неочаквано добре парира действията на армията. Т.е. не случайно Ердоган отиде първо в Истанбул и после в Анкара и не случайно той призова народа да излезе на улицата. Една от причината да се стъписат тези, които извършват преварата, беше тази агресивност на народа и това, че те трябва да стрелят срещу народа.

Според журналиста Мохамед Халаф излизането на хората не е решаващият фактор.

Мохамед Халаф: Хората, които излязоха по улиците не са били само привърженици на Ердоган и от неговата партия. Има достатъчно информация, която сочи, че има достатъчно привърженици и на други партии.


Гледайте целия анализ във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полковник Симеонов: Няма как турските служби да са проспали готвения преврат
Полковник Симеонов: Няма как турските служби да са проспали готвения преврат
Николай Конакчиев: Не може да се вземе властта с преврат
Николай Конакчиев: Не може да се вземе властта с преврат