НОВИНИ

Хирурзите от болницата в Добрич подадоха оставки

Петима лекари от хирургичното отделение на Многопрофилната болница в Добрич подадоха заявления за напускане. Сред тях е и завеждащият д-р Мирослав Попов. Основното им искане е за достойно заплащане и не е свързано с отстраняването на изпълнителния директор на болницата д-р Трифон Йорданов.

bnt avatar logo
от Надежда Карапанчева
19:37, 21.02.2018
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Д-р Мирослав Попов работи в добричката хирургия от 32 години, а от 18 я оглавява. До Нова година заплатата му е 805 лв., а с увеличението от 1 януари – 910 лв.

д-р Мирослав Попов, завеждащ хирургично отделение в МБАЛ – Добрич: На колегите ми хирурзи, които са по-големи от мене, с повече стаж, те са пред пенсия, до увеличението им беше 675 лв. заплатата.

Д-р Попов сподели, че от 5 месеца водят разговори с ръководството на болницата за увеличение на възнагражденията им, но без резултат. Същевременно ангажиментите им нарастват.

д-р Мирослав Попов: Един малък "Пирогов" за област Добрич – това е спешност, това е планови операции, това са консулти по отделения, в спешно отделение и т.н., която се извършва от петима специалисти.

Всъщност хирурзите се чувстват пренебрегнати от години, а чашата преляла преди дни, когато научили, че в друго отделение заплатите са повишени двойно. Оставките им обаче нямат нищо общо с освобождаването на изпълнителния директор на болницата преди 2 дни - това е просто съвпадение, категоричен е д-р Попов. Напускането на петимата лекари на практика ще доведе до закриване на хирургията в добричката болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключиха преговорите за нов договор в здравеопазването
Приключиха преговорите за нов договор в здравеопазването
Боко Харам отвлякоха още 90 момичета
Боко Харам отвлякоха още 90 момичета