Според критици, "Благословете Юда" е предварително обречена на успех, не само заради таланта на Мария, но и заради тези, които живеят с думите й. На премиерата тази вечер - актьорите Неда Спасова и Владо Карамазов направиха поетичен диалог с новите ѝ стихове.

Дебютният роман на Мария Лалева "Живот в скалите" изкачи и се задържа месеци на върха на класациите за най-продавана книга. Сега тя отново зарежда читателите си с положителна енергия и обич около новата си стихосбирка "Благословете Юда". Мария отдавна се е превърнала в запазена марка на съвременната ни литература. Тя има собствен ритъм. Тя има и силата,която се иска да благословиш предателя си и според нея - това зависи от теб самия.

Мария Лалева - писател: Да счупиш тези клишета, които ти пречат, тези модели в главата, които понякога те спъват и да пребориш гнева, да пребориш страха това наистина е победа над себе си и затова да благословиш предателя е най-голямата победа над самия теб.
Владо Карамазов - актьор: Винаги когато мога бих подкрепял българската поезия, защото за мен нългарсаката поезия е едно от най-хубавите неща в нашето изкуство.
Неда Спасова - актриса: Стиховете ѝ имат ритъм имат рима имат логика тя е запазила класическата форма на поезията, която аз много харесвам.

Мария Лалева сподели, че иска за момент да се отдръпне от шума около книгите й, но и разкри, че с екипа си работи по филмов сценарий на "Живот в скалите".