НОВИНИ

Мъж изчезна край хижа "Мургана", издирването му продължава цяла седмица

Вече повече от седмица тече издирването на изчезнал мъж край хижа "Мургана" в Стара планина, над село Челопеч. Десетки спасители и доброволци се включиха в спасителната операция, но без успех. Пенко Стрелков изчезва в ранните часове на 19-ти януари от хижа "Мургана", където той и компания от негови колеги са били на почивка.

bnt avatar logo
от Иванка Господинова - Пирдоп
14:08, 28.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

42-годишният мъж е от Копривщица и живее в Пирдоп. Колегите, с които бил, твърдят, че в ранните часове Пенко решил да си легне. Не е ясно как и кога е напуснал хижата и накъде се е отправил, не си взел и якето. На 20 януари вечерта не се е явил на работа.

На следващия ден колегите му уведомили и роднините му, които от своя страна го издирвали в жилището му и в местната болница. След като никъде не е открит, за изчезването му е подаден сигнал в полицията. На 22 и 23 януари спасители и ловци от ловната дружинка в Челопеч издирвали Пенко в района на хижата, но без успех.

Според спасителите снежните преспи в планината са големи, а следите в района са твърде много. От Планинската спасителна служба прекратяват издирването. От полицията съобщиха, че Пенко Стрелков е обявен за общодържавно издирване, а работата по случая продължава.

Братът на Пенко - Дянко Стрелков организира група приятели и роднини за търсенето. Те продължават да ходят в планината в опит да открият изчезналия мъж и с надеждата, че институциите ще им окажат подкрепа.

Вижте във видеото какво ни разказа братът на издирвания мъж!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Образователното министерство не е предлагало термина съвместно съжителство
Образователното министерство не е предлагало термина "съвместно съжителство"
СОС прие бюджета на София за 2016 година
СОС прие бюджета на София за 2016 година