НОВИНИ

Холандски полицаи се престориха на журналисти и разкриха кражба на диаманти

Холандски полицаи под прикритие, представящи се за журналисти, разкриха кражба на диаманти за 72 млн. долара, съобщи порталът NL Times.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:04, 03.05.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
холандски полицаи престориха журналисти разкриха кражба диаманти

Една от най-големите кражби в историята на Холандия беше извършена през 2005 година. Въоръжена група проникна в затворена за външни зона на летището в Амстердам. Престъпниците заплашили служителите на авиокомпанията, която трябвало да превози скъпоценни камъни, след което откраднали бронираната кола с диамантите от паркинг на аерогарата.

Тогава полицията намери част от скъпоценните камъни и задържа няколко заподозрени, но поради липса на достатъчно доказателства трябваше да ги освободят. Диаманти на стойност 43 млн. долара така и не бяха открити, а седем заподозрени бяха арестувани едва през януари.

Арестите са извършени благодарение на повторно разследване, в чийто ход полицаи проникнаха в престъпна група представяйки се за журналисти, подготвящи репортаж за престъпление.

Полицаите под прикритие избягвали контакти с ключовите организатори на кражбата, но събирали информация от обкръжението им.

Днес заподозрените ще бъдат изправени пред съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа сграда във Варна санирана по програмата за енергийна ефективност
Първа сграда във Варна санирана по програмата за енергийна ефективност
Пламен Димитров ще бъде президент на КНСБ и през следващите пет години
Пламен Димитров ще бъде президент на КНСБ и през следващите пет години