НОВИНИ

Хора от 34 държави са сред пострадалите при атентата в Испания

Атентатът в Испания припомни все още пресните спомени от нападенията в редица държави в Европа. Подкрепа към испанците изразиха много европейски лидери, които заклеймиха тероризма и обявиха, че страхът няма да надделее. Съпричастност изразиха и звезди от света на шоубизнеса и спорта. Международният редактор Джанан Дурал с подробности за световните реакции след поредния терористичен удар.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:21, 18.08.2017
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Обединени от атентата в Барселона. Хора от най-малко 34 държави са сред жертвите и пострадалите от нападението на "Ла Рамбла".

Мнозина се водят безследно изчезнали, сред които и 7-годишното британче Джулиан. Дядо му отправи апел във Фейсбукс с молба да му бъде оказано съдействие с намирането на момченцето.

Поредният удар на терористите беше на място, посещавано от стотици хиляди туристи от цял свят. Посланието, което отправиха както политическите лидери, така и обикновените хора по цял свят - Няма да се поддадем на страха.

Знакови сгради по света бяха осветени в цветовете на испанския флаг.

Търговският център в Ню Йорк, символ на друг кървав атенат - този от 11 септември 2001 г. Айфеловата кула в Париж потъна в мрак. Флаговете на европейските институции в Брюксел бяха свалени наполовина. Британският парламент също свали знамената си.

Терорът в Испания е водещата тема на медиите по целия свят.

"Единни срещу тероризма", "Негодници удариха Барселона", "Злото отново се прояви в Европа" - това са само част от заглавията на вестниците днес.

Скърбим за загиналите и сме дълбоко потресени от атаката срещу нашия град" - това написаха от футболния клуб Барселона в първите часове след удара.

Днес играчите запазиха и минута мълчание по време на тренировката си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник: В Барселона след сълзите и терора започна демонстрация
От нашия пратеник: В Барселона след сълзите и терора започна демонстрация
Все още не е установена самоличността на нападателя в Барселона
Все още не е установена самоличността на нападателя в Барселона