НОВИНИ

Масово пренебрегваме сигурността на своите данни в интернет

Хората масово пренебрегват сигурността на своите данни в мрежата. Това са наблюденията на световно признати експерти по киберсигурност, които се събраха в София за форум, посветен на най-актуалните заплахи и методите на защита в интернет.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:41, 30.01.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

"Нищо интересно не може да бъде открито в моя компютър". Вероятно такава мисъл би минала на много хора, когато получат съвет да бъдат отговорни към своята сигурност в мрежата. Лични данни, сред които банкови сметки и пароли, обаче, са сред информацията, която със сигурност би се сторила интересна на киберпрестъпниците, които стават все по-активни. Затова е важно компютърната защита да бъде на професионално ниво, смята Сергей Белоусов - основател на технологична компания, инвестирала милиони в бизнеса си у нас.

Сергей Белоусов, основател на технологична компания: Киберсигурността е абсолютно задължителна за всеки човек и за всяко устройство. Аз не мисля, че населението и компаниите напълно го разбират. Те продължават да мислят някак си повърхностно. Има много предизвикателства, свързани със заплахите за сигурността - киберпрестъпниците системно влагат компютърни мощности, създавайки начини да проникнат в системите и компютърните приложения.

Подобряването на киберсигурността се превръща и в задача за Столичната община.

Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община: Имаме желание Столичната община да сформира един малък екип, който да ни помогне да направим одит на нашите системи с оглед на това да ги осигурим по-добре.

Когато се отчете пробив в сигурността на интернет устройството ни, трябва не просто да инсталираме поредната антивирусна програма, а да проучим как се е случило и какви са щетите-съветват експертите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кръв от къртица на Здравка Евтимова в българската учебна програма
"Кръв от къртица" на Здравка Евтимова в българската учебна програма
Арестуваха руски сенатор по обвинение в убийство
Арестуваха руски сенатор по обвинение в убийство