НОВИНИ

Хората на остров Кос се страхуват, но паника няма

Хората продължават да живеят в страх на остров Кос, предаде кореспондентът на Българското национално радио Катя Пеева. Вторичните трусове продължават и досега са над 200, макар че само 15 са около 4 по скалата на Рихтер. Много хора на гръцкия остров ще нощуват навън.

bnt avatar logo
от Катя Пеева- кор. на БНР
18:24, 21.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Изпратени са извънредни екипи за кучета, които издирват под руините за изчезнали хора, макар че няма подадени сигнали за такива. Има извънредни екипи пожарникари и лекари.

Хотелите на острова са здрави и инспектирани от властите, а повечето туристи са се върнали в тях. Туристическите агенции предложиха туристите да се прехвърлят на съседния остров, но повечето от тях отказаха.

Най-големият е разрушеното пристанище, на което е забранено да акостират кораби. Летището работи, но е с малък капацитет. Анулирани са много полети. Няма евакуирани хора. Хората, на които имущество е пострадало,с а настанени в хотели. Местните жители до някъде са свикнали с това.

Почти всички, настанени в болница, са изписани. Двете жертви са били в дискотека в старата част на града, седмина са тежко ранени, но за живота им опасност няма.

Жителите на островите в Егейско море са свикнали със земетресения, но не с толкова силни. Сеизмолозите са ограничени в изказванията си, защото трябва да минат 24 часа за повече прогнози. Не се изключват вторични трусове, които да са относително силни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музеят в Бяла впечатлява не само туристите, но и специалистите
Музеят в Бяла впечатлява не само туристите, но и специалистите
Протест блокира пътя към Гърция
Протест блокира пътя към Гърция