Очаква се днес да започне изтеглянето на дерайлиралите цистерни в Хитрино. Преди това, обаче, продължава обезопасяването на цистерната, от която още изтича газ. Остава ли опасността за Хитрино и има ли вече яснота кога хората ще могат да се върнат по домовете си, вижте прякото включване на Тихомир Игнатов.

Нивото на риск в Хитрино е значително намалено, това каза тази сутрин главният секретар на МВР Георги Костов.

Днес е започнало тампонирането на 12-ата последна цистерна. Акцията изисква голяма прецизност и точност, защото крие големи рискове. След това обезопасените цистерни ще бъдат преместени от Хитрино и откарани в склад на собственика. Това ще отнеме от около 4-5 дни.


Румяна Бъчварова: Предстои да се обезопаси най-опасната цистерна в Хитрино

Румяна Бъчварова: Предстои да се обезопаси най-опасната цистерна в Хитрино

Всички цистерни в Хитринио са източени до технологичното ниво, което е възможно, заяви на днешния брифинг вицепремиерът в оставка Румяна Бъчварова. Пр...

Пристигнаха първите фургони за хората без дом от Хитрино

Пристигнаха първите фургони за хората без дом от Хитрино

Тази нощ пристигнаха 15 от фургоните в Тимарево, в които ще се настаняват семействата, останали без дом след инцидента с дерайлиралия влак. Искането н...

Селото все още е блокирано. Все още няма информация кога хората ще могат да се завърнат по домовете си. Тези, които имат животни, ще отидат да ги нахранят.

Повече за това как е протекла днешната акция ще разберем след 17.00 часа, за когато е насрочен следващия брифинг на МВР.


Вижте повече във видеото: