90 хористи от цялата страна направиха в град Раковски последна репетиция преди посещението на папа Франциск на 5 и 6 май у нас. В хора са включени изпълнители от всички енории у нас.

Раковски

Росица е част от голямата група софийски хористи, които са представители на две епархии.

Росица - хористка от София: Част от този хор е пял и когато идва папа Йоан - Павел Втори. Но разбира се, хубавото е, че сега в хора има по-възрастни като нас, но и много млади хора, и за тях това ще е супер вълнуващо.
В очакване на папа Франциск - среща с диригента на 90-те хористи

В очакване на папа Франциск - среща с диригента на 90-те хористи

Днес е последната голяма репетиция на хора, който ще придружава папската литургия на 5 май на площад "Княз Александър I Батенберг" в София при визитат...

Освен задължителните меси, хорът ще изпее и песните, типични за дните след Възкресение.

Милко Петров - диригент: Интересното е, че в момента в който видим папамобила вече на площада в София има една песен, която можем да кажем че ще я изпеем един единствен път, защото тя е посветена на папата. Тя е молитва за него казва се "Идва днес първосвещеник".

Ще прозвучат още песента "Истинската радост", преведена на български език, православния напев Христос Воскресе и химна "Върви, народе възродени", в чест на братята Кирил и Методий, покровители на Европа.

Проследете посещението на папа Франциск в ефира на БНТ

Проследете посещението на папа Франциск в ефира на БНТ

Три канала на обществената телевизия ще предават събитията от програмата на папа Франциск в България. папа Франциск и онлайн на