НОВИНИ

Хорът на църквата в Раковски със специална изненада за папа Франциск

След месеци на подготовка и очакване, Раковски ще посрещне папа Франциск на 6 май. Там Светият отец ще отслужи литургия и ще даде първо причастие на деца в църквата в квартал Генерал Николаево и ще се срещне с вярващи в храма в Секирово. За литургията, хорът в църквата "Пресвето Сърце Исусово" е подготвил специална изненада за папата.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
20:21, 04.05.2019
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Учителки, медицински сестри, цветари, електротехник. Нито един професионален музикант. Но всички - със сърце, вречено на Църковния хор. Очакват репетицията в събота и службата в неделя цяла седмица - и идват тук, в храма "Пресвето Сърце Исусово" в квартал Генерал Николаево. Сега ще имат щастието да пеят на папа Франциск.

Янко Павлов, ръководител на хора към църквата "Пресвето сърце Исусово": За литургията, която папа Франциск ще отслужи в тази църква ние подготвяме една специална изненада за него - решихме по-голямата част от песните да бъдат с български народни инструменти.
;

Янко кани свои приятели от ансамбъл "Тракия", които приемат идеята с радост и вълнение.

Янко Павлов, ръководител на хора към църквата "Пресвето сърце Исусово": Тази идея ми хрумна, понеже от по-старите хора знам, че преди 40-50 години традиционни български, католически песни са изпълнявани точно с народните ни инструменти. И оттам дойде моята идея за тази специална литургия аз да поканя Темелко, който свири на кавал, Николай, който свири на гъдулка и Ивелин, който свири на тамбура, да вземат участие в тази света служба.
;

На 6 май първо причастие от папата ще получат над 100 деца от Раковски, заедно с още много свои връстници от цяла България. Те очакват този ден с най-голямо вълнение. Подготвяли са се две години. По пътя към християнството ръка им подава сестра Елка.

сестра Елка, манастир на сестрите - францисканки "Св. Елисавета": Също ние с вълнение, с трепет, с радост очакваме тази среща. Това за нас е една голяма благодат - да имаме Светия отец в България, защото неговата личност говори много. От това, което той проповядва по света, ние виждаме, че го и живее.

Заедно с нея нарисуваха рисунки на тема "Мир на земята" - като мотото на посещението на папа Франциск. Те ще са част от украсата при идването на Светия отец.

А децата имат за папата поздрав от сърце.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение със сила 5.8 беше регистрирано край бреговете на Япония
Земетресение със сила 5.8 беше регистрирано край бреговете на Япония
Спокойно премина денят за размисъл преди изборите в Северна Македония
Спокойно премина денят за размисъл преди изборите в Северна Македония