Хосе Карерас пристигна в София. Концертът в Арена Армеец, в събота, ще бъде последният на световната оперна суперзвезда в България.

Живот с музиката - за нея и с нея. Много емоции очакват изпълнителите и публиката. Великият тенор е подготвил специална програма за историческия концерт - емблематичните арии, любими на няколко поколения.

Един артист винаги се стреми да даде много емоции на публиката. Това се опитвам да правя всеки път. Ще бъде прекрасно, ако този контакт се получи. И двете страни ще бъдем щастливи.

Великият тенор ще излезе на сцената на Арена Армеец с един от любимите си ученици - Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова.

За мен това е една детска сбъдната мечта. От малък съм слушал записи на тримата тенори, израснал съм със записите на маестро Карерас. Това наистина е сбъдната мечта.
© БГНЕС

Още утре започват репетиции с оркестъра на Софийската опера. Зад пулта застава големият испански диригент Давид Хименес.

Аз много се радвам, че се завърнах и ще се опитаме да направим зрителите щастливи. Ние ще се опитаме.

Маестро Карерас ще отдели време и за среща със студентите в Музикалната академия. Той ще получи почетното звание "доктор хонорис кауза".