НОВИНИ

Хосе Карерас пристигна в България за специален концерт

Хосе Карерас пристигна в София. Концертът в Арена Армеец, в събота, ще бъде последният на световната оперна суперзвезда в България.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:31, 08.05.2019
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Живот с музиката - за нея и с нея. Много емоции очакват изпълнителите и публиката. Великият тенор е подготвил специална програма за историческия концерт - емблематичните арии, любими на няколко поколения.

Един артист винаги се стреми да даде много емоции на публиката. Това се опитвам да правя всеки път. Ще бъде прекрасно, ако този контакт се получи. И двете страни ще бъдем щастливи.

Великият тенор ще излезе на сцената на Арена Армеец с един от любимите си ученици - Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова.

За мен това е една детска сбъдната мечта. От малък съм слушал записи на тримата тенори, израснал съм със записите на маестро Карерас. Това наистина е сбъдната мечта.
;

Още утре започват репетиции с оркестъра на Софийската опера. Зад пулта застава големият испански диригент Давид Хименес.

Аз много се радвам, че се завърнах и ще се опитаме да направим зрителите щастливи. Ние ще се опитаме.

Маестро Карерас ще отдели време и за среща със студентите в Музикалната академия. Той ще получи почетното звание "доктор хонорис кауза".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск: България е държава с вековни традиции
Папа Франциск: България е държава с вековни традиции
Утре започват първите разплащания към кредиторите на КТБ
Утре започват първите разплащания към кредиторите на КТБ