Хотел, разположен на територията на летището край Стокхолм, предлага спокойно посрещане на Новата година на 300 кучета и шест котки, които няма да изживеят стреса на новогодишната заря и петарди, съобщава ДПА.

© снимка: АРХИВ

Екстрата е предвидена в хотел "Карион", разположен на територия на летището Арланда, отстоящо на 42 километра северно от шведската столица. Услугата "щастливо куче" управата на гостилницата предлага от 2013 година. Примерът на "Кларион" за спокойно посрещане на Новата година от страна на четириногите, без да се стъписват от гърмежите, бе последван и от други хотели.

Кучетата в паника от пиратките на Нова година

Кучетата в паника от пиратките на Нова година

По време на новогодишните празници зачестяват случаите на загубени кучета, предупреждават от организацията "Четири лапи". Гърмежите на Нова година пре...

В празничната нощ стопаните, настанени в Кларион, могат да изведат своите домашни любимци по живописна пътечка, водеща до близкото езеро. Те биват посрещани на рецепцията със специална фирмена чанта, в която има и кокал за дъвчене за техния Шаро. Кучетата не са допускани обаче в ресторанта, но спокойно могат да бъдат обслужвани, заедно с господарите си, чрез рум сървис. Някои от салоните на хотела са запазени за посетители без кучета, така че да не възникват конфликти.