4-звезден хотел на Златни пясъци е готов да приюти останалите без дом жители на село Хитрино. Собственичката му заяви, че могат да осигурят безплатно настаняване и изхранване за 15 дни на всички останали без дом. Хотелът има служебен транспорт, който хората ще могат да използват при нужда от медицинска помощ.

Златни Пясъци, Варна Гара Хитрино, Хитрино

Стела Деянова е родом от малко градче в Балкана. Познава живота на село и неговите трудности. Знае и колко е важно за хората да са заедно в тежки моменти.

Стела Деянова
"Да дойдат жените, децата, възрастните хора, ако може по-младите да останат, за да се грижат за животните. Ще са на топло, ще са нахранени, ще бъдем заедно с тях на празника."

Хотелът разполага с достатъчно легла. Има зали и стаи за игри, в които децата да се забавляват, а при нужда и да работят с психолог. Стела е сигурна, че ако евакуираните жители на селото са заедно, каквито възможности се предоставят в хотела, по-лесно ще преодолеят травмата.

Стела Деянова
"Всеки чака по Коледа да му се приберат децата, да дойдат близки, докато при нас няма проблем. Хотелът е празен в момента. Ние чак за Нова година ще отворим. Колегите също ме подкрепят. Всички са съгласни и се зарадваха, че можем по този начин да помогнем."

Дългогодишни партньори на хотела също са заявили желанието си да помогнат. Има и идеи да се организира Коледно тържество с подаръци за децата. От областната управа в Шумен заявиха, че при желание на хората, те ще осигурят транспорт до хотела на Златни пясъци.