НОВИНИ

Хотел в Банско дължи заплати на работници?

За забавено изплащане на заплати ни сигнализира наш зрител. Мъжът се оплака, че месец след като е напуснал работа, хотел в Банско му дължи 2 заплати, които не са му изплатени въпреки обещанията.

bnt avatar logo
от БНТ
10:31, 15.06.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Радко Радков работи като готвач близо десет години. От началото на тази година започнал работа в кухнята на хотел в Банско, от където напуснал преди месец. Категоричен е, че бившият му работодател не е бил лоялен и му дължи пари.

Радко Радков: Бях на трудов договор заедно с дъщеря ми, в продължение на три месеца работехме, добре се справяхме, но последните два месеца не се плаща както трябва, едната сума ни се плаща на ръка, другата на банкомат. Ето в продължение на два месеца не само аз и дъщеря ми, близо 30 човека нямаме заплати, това е проблемът. На нас проблемът ни е час по-скоро да изплати това, което ние сме го изработили.

От хотела отричат да дължат заплати на бивши или настоящи работници.

Алина Долгалева, управител на хотел: Освен това имаме хора от Украйна, които работят при нас и както знаете по законен начин, ако осигуряваме такава работа за чужденци, ние трябва да имаме всички разрешителни документи и да нямаме глоби от Инспекция по труда за да ни разрешат да вземем тези чужденци. Така че ние към държавата и към хората нямаме никакви задължения.

Сигнал за неполучени заплати Радков е подал преди дни в инспекцията по труда в Благоевград. От там казаха, че предстои проверка в хотела, която ще установи има или не нарушения на трудовото законодателство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Художници от България и Сърбия творят в Благоевград
Художници от България и Сърбия творят в Благоевград
Опасен паркинг пред поликлиниката в Кюстендил
Опасен паркинг пред поликлиниката в Кюстендил