НОВИНИ

​Хотелиери и жители на села в Еленския Балкан излязоха на протест

Причина за недоволството им са лошите пътища и старата ВиК мрежа, която постоянно ги оставя без вода. Хората са категорични, че проблемите, натрупани от години, застрашават бизнеса им, а институциите до момента не правят нищо по въпроса. Над един милион ще струва подмяната на 12-километровото трасе на водопровода. От общината в Елена казаха, че ВиК - Асоциацията трябва да го заложи в инвестиционната си програма като приоритетен обект.

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 27.03.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

В най-окаяно състояние е отсечката Велико Търново - Плаково - Елена. За 25-километровият път обаче държавата не е отпуснала нито лев. Пари няма и за подмяната на стария водопровод. Затова и къщите за гости, както и големите хотелски бази, често остават без вода.

Ванимир Мартинков, хотелиер, село Средни колиби: Четири дни точно по новогодишните празници нямахме вода! Спасихме се благодарение на това, че имах хидрофор, с който при икономично ползване на водата, гостите издържаха наказанието!
Румен Димитров, хотелиер, село Бръчковци: Яковци и Бръчковци са най-зле, защото сме на централния водопровод и като станат големите аварии, нямаме по цяла седмица вода, докато тези с каптажите все пак имат някаква надежда!

Над един милион ще струва подмяната на 12-километровото трасе на водопровода.

Йордан Димитров, заместник- кмет Община Елена: ВиК - Асоциацията трябва да го заложи в инвестиционната си програма - като приоритетен обект да бъде това!

В Еленския Балкан англичани и дори араби от Катар са купили имоти. Съседът на катарския гражданин Ал Тани казва, че въпреки че много помага на селото, въпреки че също страда от безводието.

Георги Хаджииванчев, село Раювци: Неговият братовчед е шейх на Катар! Къщата му е построена преди 6-7 години и ще реставрира и църквата. Но това, че ни тормози водата, и той живее в безводие сега, като дойде в къщата си и да няма вода - какво да прави?

Протестиращите очакват в най-скоро време държавата да вземе спешни мерки, като предупреждават, че ако не бъдат чути, ще блокират главните пътни артерии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват собственика на премръзналите коне и за злоупотреба с евросредства
Разследват собственика на премръзналите коне и за злоупотреба с евросредства
Историческа къща в Ябланица е оставена да се саморазрушава
Историческа къща в Ябланица е оставена да се саморазрушава