НОВИНИ

Хотелите край Варна са пълни с български туристи

Хотелите по северното Черноморие са пълни с български туристи през четирите почивни дни. Цените са три пъти по-ниски от летните, но не само това е причината за масовите резервации в нашите курорти.

bnt avatar logo
от Силвия Благоева
20:05, 22.09.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Тази голяма компания от Нови пазар няма търпение да остави куфарите в хотела и да се отдаде на активна почивка. Новопристигналите побързаха да изпият следобедното си кафе на слънце край басейна.

Анна Йолова
”Не желаем заедно с туристите да почиваме, затова сме си избрали това време, в което по-малко чуждестранни туристи има, по-спокойно е и по-приятно е."

Извън активния сезон цените са изключително атрактивни. Валентина Димитрова от Варна е резервира стаи за нея и приятелите ѝ още преди месец.

Валентина Димитрова
”Ние съответно се възползваме и от намалението, което не е на последно място, но най-вече заради доброто обслужване и хубавата храна”.

В един от големите хотели в Курорта „Златни пясъци“ се радват на изключително големия интерес от страна на българските туристи.

Елена Тонева – мениджър в хотел
"Изобилието от храна и напитки е от сутрин от 7:30, вечер до 23:00 часа. Туристите получават едно изключително добро съотношение между цена и качество”.

Не по-малко през четирите почивни дни са и гостите в курорта “Св. Св. Константин и Елена” - хотелите са пълни с българи.

Атанас Карагеоргиев, хотелиер
"Българският туризъм има много реновирана база, която не отстъпва по нищо – да не кажем, че е по-добра и от гръцката, и от турската."

Първите данни показват, че тази година има около 6 процента ръст на броя българските туристи спрямо миналата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия отхвърля ново предложение на Кери за Сирия
Русия отхвърля ново предложение на Кери за Сирия
Хотелиери искат да се определи време, в което да регистрират туристите онлайн в НАП и МВР
Хотелиери искат да се определи време, в което да регистрират туристите онлайн в НАП и МВР