НОВИНИ

В Париж се проведе първата хранителна опера

Шеф готвач и диригент обединиха усилията си за първата хранителна опера в Париж. Фредерик Антон, който ръководи ресторант с три звезди, готвеше под акомпанимента на симфонична музика, написана от Тома Русел и изпълнявана от оркестър от 20 инструмента.

париж проведе първата хранителна опера
bnt avatar logo
от БНТ
23:30, 09.11.2017
Чете се за: 00:32 мин.
Още
Фредерик Антон, шеф готвач: Ще се насладим на удоволствието от вкуса и слушането - всички сетива ще оживеят, а може да получим и нови усещания.

Перкусионисти, преоблечени като готвачи, отмерваха ритъма на тигани и купи.

Фредерик Антон, шеф готвач: Ние режем, разбиваме, бъркаме - всички тези звуци съответстват малко на музиката, а музиката на готвенето. Така всичко се слива хармонично.

Композиторът е направил аранжимента като за филм с редуване на бързо темпо и интервали, за да подхождат на бъркането на сосове, пърженето на риба и декорирането на ястието в чинията.

Тома Русел, диригент и композитор: В много магически моменти и в готвенето - например украсяването с цветя или десерта - използвам същите инструменти като в Хари Потър, защото според мен в колективното въображение всички тези звуци ни напомнят за магия.

Музиката и тристепенното меню от раци с хайвер, риба скорпион и глазирано суфле с карамел и сайдер опитаха двеста души, които си спечелиха местата в залата на състезание в интернет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава издирването на тримата мъже, заподозрени за обирите на банкомати
Продължава издирването на тримата мъже, заподозрени за обирите на банкомати
​Виртуозният китарист Влатко Стефановски направи концерт с Биг бенда на БНР
​Виртуозният китарист Влатко Стефановски направи концерт с Биг бенда на БНР