НОВИНИ

Християнсоциалният съюз обяви министрите си в новото германско правителство

Християнсоциалният съюз (ХСС) обяви четиримата си министри в новото германско правителство, предадоха ДПА и ТАСС.Хорст Зеехофер, председателят на ХСС, традиционния баварски партньор на Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, ще оглави министерството на вътрешните работи.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:27, 05.03.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света
християнсоциалният съюз обяви министрите новото германско правителство

Зеехофер, досега премиер на Бавария, бе един от основните критици на миграционната политика на Меркел. Той призова за въвеждане на таван на приема на бежанци и за надеждна охрана на външните граници на Германия, отбелязва ТАСС.

Бившият генерален секретар на ХСС Андреас Шойер ще стане министър на транспорта. Герд Мюлер ще остане министър на икономическото сътрудничество и развитие. Четвъртият представител на ХСС в правителството ще бъде Доротее Бер, която ще оглави министерството на дигитализацията, посочва ДПА.

На 14 март Бундестагът, долната камара на германския парламент, ще избере официално Ангела Меркел за четвърти мандат като канцлер. Меркел отново ще бъде начело на правителство на голяма коалиция, включваща блока ХДС/ХСС и социалдемократите.

Вчера стана известно, че членовете на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) са подкрепили споразумението за съвместно управление с християндемократите.

Парламентарните избори в Германия на 24 септември не излъчиха ясен победител и страната е без правителство вече над 5 месеца. Блокът ХДС/ХСС се коалира с ГСДП, след като не успя да се договори с либералите и Зелените.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саудитска Арабия и Египет създават съвместен фонд от 10 милиарда долара
Саудитска Арабия и Египет създават съвместен фонд от 10 милиарда долара
Мъж беше арестуван след като откраднал наградата Оскар на Франсис Макдорманд
Мъж беше арестуван след като откраднал наградата "Оскар" на Франсис Макдорманд