НОВИНИ

Христо Бозуков: Помощта за тютюна трябва да бъде изплатена до края на април

Трябва да има адекватна държавна политика за сектор "Тютюн". Правим всичко възможно средствата по преходната национална помощ за тютюна да бъдат изплатени до края на април, което е с месец по-рано в сравнение с миналата година. Това каза министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков по време на среща със земеделски производители от област Кърджали.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:36, 16.03.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
христо бозуков помощта тютюна изплатена края април

Министърът обясни, че усилията на екипа на МЗХ са насочени към износ на тютюн за китайския пазар. "Работим за сключване на споразумения каквито имат съседните ни Гърция, Турция и Македония", допълни проф. Бозуков.

Зам.-министърът на земеделието и храните Светла Янчева запозна земеделските стопани с прилагането на схемите по директните плащания през Кампания 2017 г. Тя обясни, че в зависимост от профила на стопанството има възможност да се кандидатства по 20 схеми, с общ ресурс 1 551 415 207 лв. Екипът на министерството е предприел реалистичен подход за успешно провеждане на Кампанията, посочи Янчева.

По думите ѝ през тази година е предвиден прием на заявления за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони /2014-2020 г./, чрез които в земеделието, бизнеса и местната власт ще се влее финансов ресурс в размер на около 600 млн. лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
33 нови спортни площадки в София
33 нови спортни площадки в София
ЦИК показа бюлетините за парламентарните избори
ЦИК показа бюлетините за парламентарните избори