НОВИНИ

Акад.Христо Григоров, БЧК: Трябва да имаме вяра в българския народ

Трябва да имаме вяра в този народ. Колкото и трудно да бъде в момента, аз вярвам, че бъдещето ще бъде много по-добро. Българският народ е добър с добра ценностна система, в която има още думи като милосърдие. Българинът не дарява само смс-и. За българина е важно да знае за какво отива парите му и понеже това го правим точно, за това ни имат доверие. Това каза в "Още от деня" акад. Христо Григоров, председател на БЧК, който благодари на всички българи, медии държавни институции за помощта и съпричасността с кампаниите на БЧК.

bnt avatar logo
от БНТ
19:42, 22.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Председателят на БЧК определи годината като трудна, но заяви, че е оптимист, че следващата ще бъде по-добра.

Той изнесе някои данни като каза, че в момента се реализират 120 национални международни програми. За Хитрино са събрани над 2 млн. лв за 2 седмици и бе категоричен, че няма злоупотреба с финансов ресурс, има между хората защо някои е в определена група.

Христо Григоров, председател на БЧК: Може би е допусната грешка на местния обществен съвет на база, на който ние работим, когато определят щетите и разпределят хората в различните групи, но сега това нещо ще бъде коригирано.

За последните 10 години БЧК е успял да върне близо 14 000 деца на училище, над 1 млн. обяди са раздадени. Около 700 деца, пострадали от катастрофи, са подпомогнати с 400 000 лв. За контрола на кампаниите той обясни, че всеки път се формира се национален обществен съвет с председател на медии, обществени институции.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Списание Клуб Океан награди най-добрите служители на ВМС
Списание "Клуб Океан" награди най-добрите служители на ВМС
Сблъсъкът за съдебната реформа в Полша
Сблъсъкът за съдебната реформа в Полша