Остра реакция на "Демократична България" след интервюто по БНТ със заместник главния прокурор и до момента единствен номиниран за следващ обвинител номер 1 Иван Гешев.

В студиото на Сутрешния блок гостува председателят на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов.

Христо Иванов: Г-н Гешев направи силно внушение за това, че по някакъв начин "Демократична България" стои зад пробива в сигурността на НАП, което е изключително проблематично, само по себе си, като внушение. Защото ние сме политическата сила, която най-много настоява за това в България да има реална киберсигурност.

Христо Иванов определи като "абсолютен абсурд" от "Демократична България" да имат политическа връзка с хакерската атака срещу НАП. Той припомни срива в Търговския регистър и необходимостта от мерки, за които още тогава са призовали.

Ние сме политическата сила, която настоява за спазване на правата на хората, това е атака срещу ядрото на нашите политически убеждения, каза Иванов.

Утре от "Демократична България" ще внесат предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Иван Гешев. Ще продължат да настояват и за това кандидатурата на Гешев за следващ главен прокурор да бъде оттеглена.


Иван Гешев ексклузивно пред БНТ: Аз съм несистемен играч

Иван Гешев ексклузивно пред БНТ: Аз съм несистемен играч

Номинацията на прокурорската колегия означава доверие, не толкова за мене, колкото за колегите, с които работим заедно. Срещу това доверие стои отгово...

По повод единодушието в прокурорската колегия относно кандидатурата на Иван Гешев за следващ главен прокурор, Христо Иванов заяви:

Христо Иванов: Няма нищо безпрецедентно в единодушието на прокурорската колегия. Тя е постоянно единодушна с мнението на г-н Цацаров. Защото самата идея за съществуване на такава колегия, съставена от хора, които са му кариерно подчинени, е нонсенс.