НОВИНИ

Христо Иванов: Абсурд е да имаме връзка с хакерската атака срещу НАП

Остра реакция на "Демократична България" след интервюто по БНТ със заместник главния прокурор и до момента единствен номиниран за следващ обвинител номер 1 Иван Гешев.В студиото на Сутрешния блок гостува председателят на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:08, 24.07.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Христо Иванов: Г-н Гешев направи силно внушение за това, че по някакъв начин "Демократична България" стои зад пробива в сигурността на НАП, което е изключително проблематично, само по себе си, като внушение. Защото ние сме политическата сила, която най-много настоява за това в България да има реална киберсигурност.

Христо Иванов определи като "абсолютен абсурд" от "Демократична България" да имат политическа връзка с хакерската атака срещу НАП. Той припомни срива в Търговския регистър и необходимостта от мерки, за които още тогава са призовали.

Ние сме политическата сила, която настоява за спазване на правата на хората, това е атака срещу ядрото на нашите политически убеждения, каза Иванов.

Утре от "Демократична България" ще внесат предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Иван Гешев. Ще продължат да настояват и за това кандидатурата на Гешев за следващ главен прокурор да бъде оттеглена.


;

По повод единодушието в прокурорската колегия относно кандидатурата на Иван Гешев за следващ главен прокурор, Христо Иванов заяви:

Христо Иванов: Няма нищо безпрецедентно в единодушието на прокурорската колегия. Тя е постоянно единодушна с мнението на г-н Цацаров. Защото самата идея за съществуване на такава колегия, съставена от хора, които са му кариерно подчинени, е нонсенс.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦГМ: Дигиталният талон за плащане на зона за паркиране няма да оскъпи услугата
ЦГМ: Дигиталният талон за плащане на зона за паркиране няма да оскъпи услугата
Любчо Нешков: Сближаването между България и Северна Македония е необратим процес
Любчо Нешков: Сближаването между България и Северна Македония е необратим процес