НОВИНИ

Христо Иванов обяви, че създава нов политически проект

Бившият министър на правосъдието Христо Иванов създава нова политическа формация. Това обяви самият той на дискусия "Има ли българска мечта?". Целта на новия проект е да обедини повече партии от дясното пространство, които търсят промяна в политическия модел и искат да се борят с корупцията.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:27, 09.12.2016 (обновена)
Чете се за: 00:59 мин.
У нас
христо иванов обяви създава нов политически проект

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че подкрепя проекта. На събитието присъстваха Трайчо Трайков, депутатите Мартин Иванов, Петър Славов, Атанас Атанасов, както и бизнесменът Иво Прокопиев.

Целта на новия проект е да обедини политически партии, граждански структури, които са готови да се борят с корупцията и да работят за върховенство на правото. Това обяви Христо Иванов точно година след като подаде оставка като министър на правосъдието в правителството на Бойко Борисов.

Христо Иванов: "Като част от тази широка общност ние ще стартираме нова политическа партия"

"А тя може ли да обедини съществуващите досега десни формации?

Христо Иванов: "Тя ще работи и ще бъде с абсолютно открити валенции да се включи в обединение, то трябва да бъде отвъд дясното, отвъд чисто партийното, трябва да говорим за един широк фронт, антикорупционен."

Лидерът на ДСБ Радан Кънев застава зад посланията на Христо Иванов. Според него пълната зала на събитието е доказателство, че енергията за политическа промяна е голяма.

Радан Кънев, председател на ДСБ: "Христо Иванов показа, че може да напуска властта, надявам се, че хората в тази зала заедно могат да покажат, че могат и да взимат властта. "

"Бихте ли застанали зад един такъв проект? "

Радан Кънев: "Аз вярвам ,че оттук нататък ние вървим заедно."

Подкрепа за проекта показа с присъствието си и бизнесменът Иво Прокопиев.

Иво Прокопиев: "Както всеки един от тези хора се вълнуваме какво става с България, трябва да се намери нова енергия, с която нещата да потръгнат в правилната посока и много по-бързо, защото ние вече можем да говорим за едно цяло загубено десетилетие, ако нищо не се промени ще загубим едно цяло поколение."

Новата формация има амбиция да участва в предсрочните парламентарни избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Допълнително трасе за товарни автомобили на граничния пункт при Видин - Калафат
Допълнително трасе за товарни автомобили на граничния пункт при Видин - Калафат
Общото събрание на ООН поиска незабавно прекратяване на боевете в Сирия
Общото събрание на ООН поиска незабавно прекратяване на боевете в Сирия