НОВИНИ

Христо Иванов: Цялото възникване на партията беше съпроводено от атаки

Съдът ще отхвърли жалбите срещу регистрацията на партия "Да България", защото те са фалшиви и недопустими. Това каза в "Денят започва" лидерът на формацията Христо Иванов. Администрирането на жалбите обаче отнема време, затова "Да България" ще се яви на изборите в коалиция със Зелените и партия ДЕОС на Виктор Лилов.

bnt avatar logo
от БНТ
09:18, 08.02.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
Христо Иванов: "Да, България" си поставя много конкретни цели. Това е единствената партия, която не само говори за борба с корупцията и съдебна реформа, но има капацитета и волята, и хората, които са доказали, че могат това нещо. За мен няма съмнение, че интересите, които се крият зад тези действия с жалбите са тези за запазване на корупционното управление в България."

Той беше категоричен, че атаките срещу формацията не са случайни.

Христо Иванов: "Цялото възникване на партията беше съпроводено от атаки. В последните месеци един политик се посвети изцяло на опити да заглушава и атакува всяка наша стъпка. Бареков. В деня на нашето учредително събрание, той опита да организира друго събрание, което да отклони общественото внимание от това, което ние правим. Предприе стъпки да смени името на съществуващата си партийна структура с такова, което наподобява нашето име. Тук не става дума за изолиран инцидент, който да търсим в контекста на някаква политическа ситуация между нас и нашите приятели от "Нова република". Напротив, ние очакваме сътрудничество в парламента с тях."
Христо Иванов: "Тези две партии отправиха покана, за което ние сме благодарни в този труден момент към нас. Съобразявайки се с решението на нашия национален съвет. Да се явим самостоятелно или в коалиция с името коалиция "Движение Да България". Т.е. името Движение Да България ще бъде на бюлетината. Така, че ние днес ще завършим процеса на нашата регистрация по този начин."

Вера Асенов потвърди в "Денят започва", че данните ѝ са били използвани неправомерно, за да бъде фалшифицирана една от жалбите срещу "Да, България".


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намеса на армията след стачка на полицията в Бразилия
Намеса на армията след стачка на полицията в Бразилия
Нападателят от Лувъра искал да повреди картини като отмъщение за Сирия
Нападателят от Лувъра искал да повреди картини като отмъщение за Сирия