В никакъв случай не може да се говори за бламиране на Нинова, както и за някакви сериозни тези на вътрешнопартийната опозиция. Това заяви в предаването "Още от деня" зам.-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов.

Христо Проданова: Чест прави на ръководството, че вкара в дневния ред на заседанието на Националния съвет въпроса с главния редактор на вестник "Дума". Както знаете той се оказа спорен и въпреки че и други председатели преди Корнелия Нинова са назначавали временно изпълняващ длъжността редактор на в-к "Дума", явно личността на Йордан Минчев възбуди някакви сериозни коментари и интереси в партията и ръководството според мен подаде ръка на членовете на Националния съвет като каза "добре, ние след като има проблем с личността на главния редактор, ето дайте да определим правила и да избере целия Национален съвет новия главен редактор на вестника.

Това, че ние спорим е нещо нормално, категоричен е още Проданов.

За съжаление, заради политическата среда в България, това се приема като нещо ненормално.

Ние с президента говорим това, което виждаме и за съжаление то не е добро, обясни още Проданов. По думите му, "народът вижда и чувства, че това управление не може да се справя и нещата вървят все по-зле и по-зле".

ГЕРБ управлява България вече 10 години - колкото и да чакаме това, нищо няма да се промени. Вижте, че вървим все по-надолу и по-надолу. В крайна сметка толкова си могат хората просто. Така че когато и да подадат оставка, винаги ще е късно.

Той заяви още, че неговото усещане е, че "изборите чукат на вратата" и е категоричен, че те самите са говори за предсрочни избори.