БСП реши да подкрепи Мая Манолова в битката за кметския пост в София. Каква е стратегията на левицата за предстоящите местни избори и защо партията не издигна собствен кандидат за столичен градоначалник - темата в Сутрешния блок на БНТ коментира Христо Проданов, зам.- председател на ПГ на "БСП за България".

Проданов заяви, че очаква тежка битка за кмет на София и обясни позицията на левицата да подкрепи Мая Манолова със следните аргументи:

Христо Проданов, зам.- председател на ПГ на "БСП за България": Битката ще бъде доста тежка, оспорвана. Очакваме мръсна и компроматна кампания. Нашата основна цел е да сменим модела в София и средство за постигане на тази цел и спечелването на изборите. Преценихме, че за тази битка е по-добре да се спрем на надпартийна кандидатура, която да обедини недоволните от този модел.

Подкрепяме Мая Манолова на базата на политики и политически обещания. Анонсите, които досега тя е направила в публичното пространство, в голяма степен съвпадат с нашите, допълни Проданов.

Той коментира и дали има възможност Мая Манолова отново да се върне към социалистите, след като политическата й кариера е била именно като член на БСП.

Христо Проданов, зам.- председател на ПГ на "БСП за България": Мая Манолова се явява като независим кандидат. Тя е била член на БСП, поела е по собствен път. Тя е доказано енергичен човек, който работи пряко и добре с хората.

Според Проданов, шпионският скандал от последните дни у нас е преекспониране на ситуацията, свързано с предстоящите местни избори и разпалване на темата русофили и русофоби.

Вижте целия разговор във видеото!

БСП подкрепи Мая Манолова в битката за кмет на София

БСП подкрепи Мая Манолова в битката за кмет на София

Градската организация на БСП реши да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата почти с пълно единодушие. Само двама се въздържаха. Л...

Забрана и за Константин Малофеев да влиза в България

Забрана и за Константин Малофеев да влиза в България

Скандалът с обвиненията в шпионаж се разраства. От днес още един руски гражданин има забрана да влиза в България - бизнесменът Константин Малофеев...