Г-н Гешев се радва на популярност, но ме притеснява, че започва да прилича малко на ранния Бойко Борисов, което като цяло смятам, че не е поле за главен прокурор, каза в студиото на "Панорама" заместник-председателят на БСП Христо Проданов.

Христо Проданов - заместник-председател на БСП: Ние подкрепяме по принцип всяка една инициатива, която цели изсветляване и изкарване на виновните и понасяне на наказания, но като цяло лично мое мнение е, че това е политическа "димка", от която няма да излезе нищо важно и интересно.

Според него няма да има резултат от проверките, които е възложил Гешев. Ако главният прокурор наистина води война с корупцията, може да насочи своето усилие върху това, което се случва в момента с обществените поръчки, със строителството на магистралите, как се прехвърля и в момента собственост и всичко останало, което съпътства живота ни, подчерта главният прокурор.

По думите му приватизацията е преминаване на собствеността от държавна в частна, смяна на собствеността, а двата субекта, които я извършват, са държавата и купувачите - бизнесмените.

Христо Проданов - заместник-председател на БСП: Естествено, занижени цени, естествено в голямата си част срещу рушвет. Но тук наказателната отговорност трябва да се търси в този, който е продавал държавното имущество. Това са държавните колективни органи.

Вижте повече във видеото.