НОВИНИ

Христо Стоичков развълнува 40 хиляди на националния стадион

Христо Стоичков за пореден път сътвори истинско шоу за почитателите на футбола. Легендарната осмица накара 40 000 по трибуните на националния стадион "Васил Левски" да скандират името му и да го аплодират. Човекът, който е познат със своя дух и огромно желание за победа, си тръгна от терена като победител. Тимът на Христо Стоичков победи Звездния отбор с 4:1. Сред голмайсторите се отличи и Камата.

христо стоичков развълнува хиляди националния стадион
bnt avatar logo
от БНТ
09:47, 21.05.2016
Чете се за: 01:31 мин.
Истории

Вълнуващите моменти започнаха в 19:30 ч, когато на терена за разгрявка излязоха част от най-големите имена в този спорт: Паоло Малдини, Даниеле Масаро, Георге Хаджи, Джика Попеску, Салваторе Скилачи, Людовик Жули, Деметрио Албертини. От българските футболисти се открояваха Наско Сираков, Йордан Лечков, Димитър Бербатов, Мартин Петров, Бончо Генчев и Петър Хубчев. Публиката с бурни аплодисменти посрещна приятелите на Стоичков. Последва кратко видеопослание от носителя на Златната топка, а усмивки на зрителите породи изпълнението на 88 гайдари на терена.

В мига, в който Христо Стоичков излезе от тунела, шумът стана още по-голям, оглушителен. Любимецът на публиката беше на терена, бившият нападател на ЦСКА и Барселона благодари за подкрепата в краткото си слово. При подреждането на футболистите Димитър Бербатов направи най-голямо впечатление с операторските си качества. Нападателят на ПАОК снимаше всичко с мобилния си телефон, запечатвайки този емоционален за него момент. Отдавна не бяхме чували пълни трибуни на националния стадион да изпълняват химна на България, но и това се случи в тази паметна вечер.

На трибуните присъстваха популярни български фигури от спорта, сред които Валентин Йорданов, Стефка Костадинова, Любо Ганев, Кубрат Пулев и др.

Мачът започна с красиво попадение на Красимир Балъков, а въпреки опитите на двата отбора да забавляват публиката с още хубави изпълнения и голове до почивката това не се случи. На паузата обаче имаше друго значимо събитие. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, както и кметът на София Йорданка Фандъкова, връчиха на Стоичков почетен знак за постиженията му и приноса му в развитието на българския спорт. Нещо, което по-рано през деня стори и президентът Росен Плевнелиев.

През второто полувреме Димитър Бербатов и Мартин Петров добавиха по още един гол, но всеки очакваше моментът на Христо. Всички от отбора на Стоичков се опитваха да помогнат на легендарния футболист да отбележи, но топката така и не намираше вратата. В другия край на игрището след множество пропуски Людовик Жули по елегантен начин вкара почетно попадение за Звездния отбор, а в края дойде и дългоочакваното събитие. Голът на Христо Стоичков. Той беше отбелязан от дузпа. А скандиранията станаха още по-силни. Хората видяха това, за което бяха дошли.

Върхът в това бяха фойерверките и изпратените от Камата топки към трибуните. Всеки имаше своя къс спомен и прекрасен спомен, който остава завинаги. Този мач на Христо Стоичков доказа, че колкото и силен да беше дъждът, толкова силна беше и любовта на хората. Нито неговите приятели, нито хилядите по трибуните понечиха да си тръгнат преждевременно от стадиона. Стоичков успя да зарадва хората и да спази обещанието си: да направи шоу за българите. Защото го заслужават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транспортна стачка блокира Атина през уикенда
Транспортна стачка блокира Атина през уикенда
Разкриват Eпископската базилика в Пловдив
Разкриват Eпископската базилика в Пловдив