НОВИНИ

Христо Стоичков ще коментира за БНТ мачовете от Световното в Русия

Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще бъде част от екипа на Българската национална телевизия по време на Световното първенство в Русия това лято. Голмайсторът на Мондиала в САЩ от 94-а година, който е и специален пратеник на американската медия „УниВижън“, ще коментира от мястото на събитието за зрителите на БНТ.

bnt avatar logo
от Роберт Лазаров, БНТ Спорт
14:25, 05.05.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
Христо Стоичков: Щастлив съм, приех тази покана и за мен ще бъде голяма чест и отговорност да предавам някои от мачовете на националните отбори за това Световно първенство по БНТ.
Константин Каменаров - генерален директор на БНТ: Тъй като ние не можем да си позволим каквото и да е, можем да си позволим само най-доброто. Така че благодаря на Христо, че ще бъде част от екипа ни за Световното първенство, ще коментира за БНТ. За което още веднъж му благодаря безкрайно.
;

Най-гледаното спортно събитие започва на 14-и юни, като мачът на откриването е между домакина Русия и тима на Саудитска Арабия. Българската национална телевизия ще ви направи съпричастни на всичките 64 двубоя от първата среща до финала на 15 юли в Москва.

Христо Стоичков: Супер голяма организация. Не се съмнявам. Познавайки манталитета на тези хора, видях как искат да бъде най-доброто световно първенство. И аз не се съмнявам, че господин Путин ще направи всичко възможно да бъде на топ ниво.

Повече за очакванията на новия член на екипа на Българската национална телевизия за предстоящото Световно първенство можете да видите в следващото издание на предаването „Извън играта“ в събота, 12 май от 18 часа и 30 минути по БНТ 1.


Българската национална телевизия е официалния партньор на FIFA за излъчване на предстоящия Мондиал. Турнирът се открива на 14 юни и обществената телевизия ще покаже всички срещи, които ще се играят на 12 стадиона в 11 руски града, а специални гости в коментарните предавания на БНТ ще бъдат утвърдени футболни специалисти.


Повече новини от света на спорта четете на спортния информационен сайт на БНТ http://sport.bnt.bg/ .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАСА изстреля сондата ИнСайт, която ще изследва Марс
НАСА изстреля сондата "ИнСайт", която ще изследва Марс
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска