НОВИНИ

Зрелищен бенефис за юбилея на Камата (СНИМКИ)

Великият Христо Стоичков отново зарадва цяла България. Тази вечер носителят на "Златната топка" събра легендарни футболисти от няколко поколения в демонстративен мач. Проливният дъжд не отказа над 40 000 фенове на Камата да наблюдават един незабравим спектакъл.

bnt avatar logo
от БНТ
23:08, 20.05.2016
22895
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Вижте още за зрелищния мач от прякото включване на репортера Валери Генов.

;

На терена излязоха много от съотборниците на Стоичков от различните клубове в кариерата му, момчетата от "златното българско поколение", което спечели бронзовите отличия на Световното първенство в САЩ '94, както чужди футболни величия.

Шоуто започна с 88 гайдари от Родопите, които излязоха на терена. Имаше няколко емоционални момента, два от тях бяха посветени на двама от най-близките му приятели - Трифон Иванов и Йохан Кройф.

Стоичков тим победи Тима на звездите с 4:1. Още в десетата минута Красимир Балъков стреля от около 20 метра и изненада вратаря Хорхе Кампос, вкарвайки първия гол за отбора на Стоичков.

;

В началото на второто полувреме Димитър Бербатов се разписа за 2:0 с глава след центриране на Стоичков. В 53-ата минута Мартин Петров реализира третото попадение за тима на Христо Стоичков. Почетният гол за Тима на звездите беше вкаран от французина Людовик Жули в 62-ата минута на спектакъла. В края на срещата Стоичков технично се разписа от дузпа за крайното 4:1.

;

Кавалерът на "Златната топка" за 1994 година направи почетна обиколка на стадиона, отнасяйки бурните овации на публиката. Грандиозното събитие, посветено на Камата и българските футболни фенове, завърши със заря.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Охраната на Белия дом простреля мъж
Охраната на Белия дом простреля мъж
Стрелба до Белия дом
Стрелба до Белия дом