Българска художничка спечели голямата награда на престижния американски конкурс "Celebrating the Genius of Women", в град Орландо, щата Флорида. Радосвета Желязкова спечели признанието на жури и публика в категория международен артист и така стана единствената жена от Европа отличена в тазгодишното издание. Организаторите Women in the Arts работят за популяризирането на приноса на жените в съвременното световно изкуство.

Радосвета рисува от малка. Увлича се по акварела, температа, графиката, но днес предпочита маслените бои. Пейзажът е основна тема в картините ѝ, но международно признание й носи платното Очакване, в което се вижда силуетът на жена.

Радосвета Желязкова - художник: Тази картина е малко по-различна, основно пейзажи, природа, това е единствената в цялата колекция мисля - силует.

Изкуството е важна част от живота на младата художничка, но дните ѝ са изпъстрени не само от боите на палитрата.

Радосвета Желязкова - художник: Съчетавам много дейности да - родителство на две малки деца, рисуването също е едно от основните, всъщност в различни периоди от ежедневието - по различен начин, понякога рисуването е приоритет, понякога децата.

Признанието от Америка амбицира Радосвета да включи силуети и в следващите си картини. Престижната награда я кара да се чувства горда.

Радосвета Желязкова - художник: Усещането е страхотно, абсолютно всички се въртяха около мен, бях им най-интересна, като екзотичен екземпляр се отнасяха към мен, единствена от България, единствена от Източна Европа.

Вдъхновена от успеха Радосвета мечтае за още спечелени конкурси, нови изложби и дори собствена галерия.