"Възхвала за човека" е новооткритата изложба на художничката Лиляна Дичева. Тя е съпруга на писателя Стефан Дичев. Изложбата включва рисунки, портрети, фигурални композиции, живопис и илюстрации на художничката. Произведенията на изкуството можете да видите в новооткритото арт пространство "Къщата на София" до 14 ноември.

26 от своите най-известни платна представя художничката Лиляна Дичева. По време на изложбата могат да се видят романите на Стефан Дичев с оригинални нейни илюстрации. Най-ранната ѝ творба е от 1946 г. Това е портретът на начинаещия тогава майстор на историческия роман.

д-р Райна Дамяни - куратор на изложбата: Най-важният акцент в тази изложба е интересът, фокусът и възхвалата към човека.
проф. Чавдар Попов - професор по "История на изкуството": Едно много личностно интерпретиране, прочит на класическите устои на класическото изкуство, на онова, което тя носи и култивира от дълги години в своето творчество и заедно с това един художник с много остро чувство за съвременност.

Най-новата картина в изложбата на Лиляна Дичева е нейната версия на "Тайната вечеря". Тя е представена чрез съвременни образи на реално същуствуваща виенска фамилия. С изложбата на Лиляна Дичева се слага началото на "Вечерите посветени на стария Лозенец". Те ще се провеждат в "Къщата на София".