НОВИНИ

Художници нарисуваха Иван Вазов върху фасада в село Анево

Портрет в цял ръст на патриарха на българската литература Иван Вазов бе нарисуван само за два дни от пловдивски художници върху фасадата на саниран блок в сопотското село Анево. Инициативата е на местната управа, а идеята се родила от пътеписа на Вазов, който е написал за средновековната крепост Аневско кале.

bnt avatar logo
от БНТ
23:10, 19.11.2016
8176
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Фигурата на писателя изобразен с тефтер и бастун в ръка, а зад него крепостта Аневско кале ще посреща посетителите на селото.

Николай Николов - кмет на Анево: Надявам се че това ще бъде един достоен пример за подрастващото поколение, за да запазим това, което някога хората в онези години, преди стотици години са успели да направят за България и нека продължим техните дела.

От фирмата, която извършва санирането на блока, споделиха, че вече има практика и на други места в България да се рисува върху фасадите, но с изображения на личности като Вазов ще се повдигане българският дух

Николай Николов - представител на фирмата изпълнител на проекта за саниране на блока: Малко да събуди българина, нашите хора да ги събуди малко да помислят какво се случва.

Портрети на братята генерали Вазови, на майката на Вазов - Съба и още един на патриарха българската литература предстои да бъдат нарисувани на жилищните блокове, които в момента се санират в Сопот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нощта на театрите показа къде се ражда изкуството
Нощта на театрите показа къде се ражда изкуството
Доналд Тръмп се срещна с бившия си съперник Мит Ромни
Доналд Тръмп се срещна с бившия си съперник Мит Ромни