Художници от България и Сърбия ще изрисуват стената на улица "14 полк" в Благоевград в рамките на 10-дневен Международен 3D арт фестивал. Картините, които ще "оживеят" на стената на казармата и тротоара пред нея, са тематично свързани с историята на града. А събитието е част от съпътстващата програма към петото издание на музикалния фестивал "Франкофоли".

Благоевград

Старинният квартал „Вароша" и езерото в парк "Бачиново" са само част от картините, които десетте художници изработват със специална акрилна еко боя.

Александър Милованкси, организатор: Най-добре зрителят може да види самата рисунка като я снима с фотоапарат или с камера, общо взето тогава самото 3D изпъква, иначе с обикновено око то не се вижда, това е зрително изкуство, затова е толкова атрактивно.
Евгения Лефтерова, художник: В момента проектът ни изобразява всъщност едно рафтче от наето ателие с любимите ни книги, които ще имат някои послания към публиката, когато минават хората.

Арт фестивалът ще продължи до края на следващата седмица. А произведенията на изкуството художниците обещават да се запазят поне една година.