НОВИНИ

Какво ще е бъдещето на Гарнизонната фурна в Пловдив?

Защитават с изкуство бившата Гарнизонна фурна в Пловдив. Какво ще е бъдещето й - Център за съвременно изкуство или старата сграда ще бъде разрушена, за да има парк там, както предлага общината. След надигналото се недоволство кметът Иван Тотев обяви ,че въпросът ще се реши с обществено допитване.

bnt avatar logo
от Владислав Севов
18:03, 28.02.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

От сдружение „Изкуство днес" настояват, че при липсата на достатъчно пространства за проявите в града като Европейска столица на културата, събарянето на масивното здание ще бъде престъпление. След тайната нощна изложба, организирана там преди дни, днес млади артисти отново направиха артистични акции, но извън сградата, тъй като тя бе заключена от общинската управа. Кметът на Пловдив заяви, че ще се проведе обществено допитване за бъдещето на сградата.

От утре кметът на района започва да се среща с домоуправителите за назначаването на събрания, на които да се вземе мнението на местните хора.

Емил Меразчиев, председател на сдружение „Изкуство днес": "Много е важно да има център за съвременно изкуство. Ние ще направим разяснителна кампания, архитектурни модели и други. Мисля, че бюджетът ще стигне."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намаляват делата на гражданите срещу монополистите във Варна
Намаляват делата на гражданите срещу монополистите във Варна
Тържествено изпращане на 33-ия български контингент в Афганистан
Тържествено изпращане на 33-ия български контингент в Афганистан