НОВИНИ

Хуманоидният робот София откри технологичния фестивал Webit

С мащабна церемония днес беше открит технологичният фестивал WEBIT в София. Над 7000 участници от 110 държави се събират в столицата, за да покажат и обсъдят най-модерното от дигиталния сектор. На форума присъства и премиерът Бойко Борисов, който поздрави присъстващите с 10-годишния юбилей на фестивала. Специален гост на форума е и световноизвестният хуманоиден робот София.

bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 26.06.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър- председател Вие видяхте колко много неща са изобретили българите.А сега имаме и редкия шанс не само да сме тази седмица дигитална столица на Европа, а с Балканския дигитален хъб България да е в центъра на следващите няколко години, в които да го развие. И за да не бъда много голословен с това ще завърша - само преди няколко години тук и отсреща бяха поляни и ливади, а сега се е събрал елита на високите технологии - тук в София.
;
Роботът София: Аз съм гражданин на света и жител на Хонг Конг. Знам колко богати на древна култура са София и България. Знам, че най-старият златен артефакт в света е намерен близо до родния ви град Варна. Знам, че България е дала кирилицата на повече от 300 милиона души по света. Знам колко невероятни са природата и хората на България и в тази част на света. Прекрасно е да съм на фестивала Webit в София - дигиталната столица.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малки и средни търговци на горива излязоха на протест
Малки и средни търговци на горива излязоха на протест
Френски месари искат защита от веганите
Френски месари искат защита от веганите