НОВИНИ

ХV Национален конгрес по кардиология започна в София

Над 1 200 водещи наши и чуждестранни специалисти участват в 15-тия Национален конгрес по кардиология. Форумът продължава до 9 октомври. Сред акцентите на срещите са последните новости в кардиологията.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
22:27, 06.10.2016
Чете се за: 00:27 мин.
Още
национален конгрес кардиология започна софия

Специално място е отделено на аортните заболявания и превенцията им. Тази година всеки, който желае може да гледа конгреса и на живо в интернет. България е сред страните с много висок процент на сърдечно съдови заболявания, коментират специалисти. В конгреса участват и гост лектори от 24 държави, сред които вицепрезидентът на Европейското дружество по кардиология и президентът на Световната кардиологична асоциация.

доц. Васил Велчев, председател на Дружество на кардиолозите в България: Нашият конгрес иска да подкрепи здравословния начин на живот и превантивната кардиология като най-сигурното средство за това българите да бъдат в по-добро здраве. В същото време ние искаме да покажем, че нивото на медицината в България не отстъпва на това на водещите европейски клиники и също така много теми са посветени на нови методи за лечение на сърдечно съдовите заболявания.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдбата на бежанците в изложби
Съдбата на бежанците в изложби
От 1 май 2017 г. започва поетапното отпадане на визите за Канада
От 1 май 2017 г. започва поетапното отпадане на визите за Канада