НОВИНИ

Хванаха престъпна група за разпространение на наркотици в Радомир и Перник

Неутрализирана е организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Радомир и Перник. Специализираната полицейска операция е проведена на 8 декември в Радомир и Перник. Съвместните действия са реализирани от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“, ОДМВР – Перник и Дирекция „Жандармерия“ под наблюдението на Специализираната прокуратура.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:13, 09.12.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
хванаха престъпна група разпространение наркотици радомир перник

На задържаните четирима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на двата града са повдигнати обвинения, съобщиха от МВР.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е разпространявала организирано различни видове наркотици от април 2017 г. При извършените претърсвания на осем адреса е установено, че два от тях (намиращи се в Радомир) са били използвани като депа за държане и разфасоване на дрога. В едното са намерени около 60 дози кокаин, над 140 дози амфетамини, над 100 – марихуана и 120 хапчета, чийто състав установява назначена експертиза. Иззети са и немалки количества неразфасовани марихуана и амфетамини, електронни везни и други доказателства за престъпната дейност на групата.

Като второ депо участниците са използвали помещение в клуб за електронни игри, посетители на който са предимно тийнейджъри. Там са открити над 200 г марихуана, както и амфетамини.

В дома на ръководителя на групата в Перник са намерени 15 000 лева, както и записки, в които са описани продажбите на наркотици и получените от тях пари.

По време на полицейската операция един от членовете на групата направил опит да избяга, избивайки странична врата на клуба, но след кратко преследване е задържан.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на четиримата обвинени е наложено задържане до 72 часа. На 10 декември 2017 г. в Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени искания за „задържане под стража“ за всеки от тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Палестинският президент отмени срещата си с Майк Пенс заради Ерусалим
Палестинският президент отмени срещата си с Майк Пенс заради Ерусалим
България подписа Меморандум за намаляване на цените на роуминга и със Сърбия
България подписа Меморандум за намаляване на цените на роуминга и със Сърбия