НОВИНИ

Хванатият с опиати шофьор, който превозва деца, е осъждан за грабежи

Шофьорът, хванат да превозва деца под въздействието на опиати, е осъждан за грабежи. От прокуратурата заявиха, че все още не са повдигнали обвинение на 36-годишния водач, който беше спрян от патрул на път за Банско. Още за скандалния случай от вчера и какво е обяснението на фирмата превозвач - от Тихомир Игнатов.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов Антония Сукалинска
20:10, 28.12.2018
Чете се за: 00:53 мин.
По света

От прокуратурата са категорични, че шофьорът на микробуса е употребил опиати.

Емил Павлов, прокурор: Не е канабис, не амфетамин, не е кокаин. Друга група наркотични вещества.

Предстои след като се докладва делото на наблюдаващия прокурор да се уточни какво точно ще бъде обвинението.

От транспортната фирма заявиха, че шофьорът е бил нает отскоро и до момента не е имал сериозни провинения на пътя. Оттам категорично отхвърлят твърденията, че той е карал дрогиран.

Теменужка Асенова, управител на транспортна фирма: Откакто го познавам човека, никога не съм имала и капка съмнение, че той може да употребява нещо такова. Нито клиентите нещо са забелязали да се държи странно или да е неадекватен. Всички сме болни. Пием лекарства за какво ли не. Не е конкретизирано какво точно е отчетено.
Емил Павлов, прокурор: Би трябвало всеки медикамент, който съдържа наркотични вещества да бъде отчетен от теста и съответно да предизвика последиците за организма, които предизвиква наркотичното вещество.

От компанията обясниха, че шофьорът е превозвал чуждестранни туристи, които отивали на ски и били предимно възрастни, а не деца. При проверката мъжът поискал втори тест за наркотици, защото се усъмнил в срока на годност на използвания тестер, който изтичал след няколко дни. Отказал обаче да даде кръвна проба.

Теменужка Асенова, управител на транспортна фирма: Когато отидох да го взема и закарах другия шофьор го попитах защо не е дал кръв и той каза, че е бил много притеснен, не знаех какво да правя. За първи път ми се случва подобно нещо.

От прокуратурата заявиха, че за подобно провинение шофьорът може да получи от една до три години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 нови автобуса на природен газ тръгват по линия 111 в София
30 нови автобуса на природен газ тръгват по линия 111 в София
Световен хакерски конгрес се провежда в Лайпциг
Световен хакерски конгрес се провежда в Лайпциг