НОВИНИ

"Хюриет": Дипломат от консулството ни в Истанбул трябва да напусне Турция

Дипломат от консулството ни в Истанбул Зорница Апостолова ще трябва да напусне Турция. Това написа днес турският вестник "Хюриет".

bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 23.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Източници на "По света и у нас" потвърдиха, че такова лице има, но дипломатите ни в Турция отказаха коментар. От външно министерство повториха позицията си, че няма да коментират темата нито сега, нито за в бъдеще. Според "Хюриет", това е знак за повишеното напрежение между България и Турция след разрива в отношенията между Турция и Русия след свалянето на руски изтребител през ноември. Преди месец турските власти отзоваха и представителя си в Пловдив Алпер Акташ.

Днес беше разпространена и информация, че Угур Емироглу - аташе в Генералното консулство на Турция в Бургас, си е заминал вчера. От турското консулство нито потвърдиха, нито отрекоха информацията. Знаете, в неделя от външното ни министерство отказаха коментар, че Емироглу е обявен за персона нон грата, заради осъществяването на дейност, несъвместима с Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Според дипломатически източник, пожелал анонимност, Емироглу до понеделник трябваше да напусне страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Чобанов: Дано докладът каже къде са парите от КТБ
Петър Чобанов: Дано докладът каже къде са парите от КТБ
Отново блокади в Гърция след неуспешните преговори с премиера Ципрас
Отново блокади в Гърция след неуспешните преговори с премиера Ципрас