НОВИНИ

Президентът Радев е разговарял с Реджеп Ердоган

Президентът Румен Радев е получил поздравления по повод встъпването си в длъжност от президента на Турция Ердоган. В телефонен разговор, който се е провел по инициатива на турския президент, са подчертани силните връзки между двете съседни страни, съобщават от президентството.

президентът радев разговарял реджеп ердоган
bnt avatar logo
от БНТ
16:44, 02.02.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
"За нас Република Турция е не само добър съсед, но и много важен партньор в икономиката, търговията и туризма. Ценим много високо усилията на Република Турция в борбата с тероризма и нелегалната миграция", заяви по време на разговора президентът Радев.

Българският държавен глава е поздравен и от президента на Украйна. Порошенко, в телефонен разговор по негова инициатива, е пожелал на президента Радев успех в работата му като държавен глава на страна, която е голям приятел на Украйна и ключов партньор в отношенията с Евросъюза и НАТО.

"Приемам тези поздравления като признание и позитивен сигнал за продължаване на ползотворния ни диалог и сътрудничеството между нашите две страни и народи", подчерта президент Румен Радев.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъж по сигнал, че е похитил непълнолетно момиче
Задържаха мъж по сигнал, че е похитил непълнолетно момиче
Лекари от ямболската болница излязоха на протест
Лекари от ямболската болница излязоха на протест