НОВИНИ

Майката на едното убито от Хюриет момче: Вярвам в справедливостта!

Задържан е избягалият от правосъдието Хюриет Сюлейманов. Той беше открит в Германия след близо година и половина издирване. На 5-ти май 2014-а, при катастрофа, Сюлейманов уби край Луковит студентите Владислав Горанов и Николай Менков, а по-късно в болница почина и спътницата им Цветелина Таслакова.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
21:21, 26.06.2016 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Хюриет Сюлейманов е карал без книжка мощно БМВ със 110 км/час при разрешени не повече от 90 и то в насрещната лента за движение. След катастрофата шофьорът на БМВ бяга от мястото на инцидента, но няколко часа по-късно е заловен от полицията.

Установено е, че 30-годишният водач на софийската кола не притежава шофьорска книжка и е криминално проявен с 12 присъди и над 90 регистрации.

Ловешкият окръжен съд осъди Хюриет Сюлейманов на 15 години затвор. Процесът протече задочно, тъй като още преди първото заседание Сулейманов наруши мярката си за неотклонение домашен арест и напусна страната.

През това време не се притесняваше да качва свои снимки в социалните мрежи. Новината, че Хюриет Сюлейманов е задържан и се чака екстрадиция от Германия, съобщи майката на едно от починалите момчета - Галя Горанова.

Галя Горанова - майка на едното загинало момче: Аз всъщност искам да има справедливост и вярвам в нея. Вярвам, че Хюриет ще бъде екстрадиран от германски съд и ще излежи своята присъда в българския затвор. Вярвам в това, да.

От прокуратурата в Ловеч казаха, че ако се докаже вината му за инцидента, той може да получи от 3 до 10 години затвор. През януари миналата година обаче обвиняемият не се явява на делото и окръжният съд в Ловеч го обявява за общодържавно издирване. А сега се очаква екстрадицията му от Германия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пада възрастта на децата, опитали наркотици за първи път
Пада възрастта на децата, опитали наркотици за първи път
Само един минерален басейн в София
Само един минерален басейн в София