Филмовата компания „Уорнър Брадърс“ съобщи, че ще снима продължение на „Матрицата” със старите звезди от предишните епизоди. В четвъртата част на "Матрицата" главните роли отново ще са поверени на Киану Рийвс и Кери-Ан Мос, съобщава „Варайъти“, позовавайки се на председателя на „Уорнър Брадърс“ Тоби Емерих.

© БГНЕС

Режисьор и сценарист на четвъртата „Матрица“ ще бъде Лана Вачовски. Александър Хемон и Дейвид Мичъл също са допринесли за сценария.

"Много се радваме да се върнем в" Матрицата "с Лана. Тя е истински визионер, изключителен и оригинален филмов режисьор. Щастливи сме, че ще бъде сценарист, режисьор и продуцент на нова част от вселената на Матрицата", каза Емерих.

Според източници филмът ще започне да се снима в началото на 2020 година.

"Много от идеите за нашата реалност, които ние и Лили отворихме преди 20 години, са още по-важни днес. Много се радвам, че върна тези герои в живота си и съм благодарен за поредния шанс да работя с прекрасните си приятели", каза Вачовски.

Предишните три филма от поредицата „Матрицата” са събрали над 1,6 милиарда долара печалби по целия свят. И трите филма са написани и режисирани от Лана Вачовски и сестра й Лили, а Киану Рийвс изигра главната роля в тях.