НОВИНИ

Километрична колона от автомобили край Благоевград

Голямото завръщане от Гърция към България днес доведе до образуване на километрична колона. На много места по трасето от ГКПП "Кулата" до Благоевград, където започва новата автомагистрала "Струма", колите се движат в колона. Затова трябва водачите да са търпеливи, да не предприемат изпреварвания и да карат бавно, предупредиха от КАТ.

bnt avatar logo
от БТА
14:17, 06.09.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
километрична колона автомобили благоевград

Средната скорост край Симитли, където е най-натоварено, е между 30-40 километра в час. "Навсякъде, където е необходимо, има наши патрули, които регулират движението. Най-напрегнато е на пътен възел "Симитли", където се събират двата потока автомобили от Кулата и от Банско.

Наши служители осигуряват пропускането и включването на моторните превозни средства, които идват от Банско, в главен път Е-79", каза Данаил Стоицов, началник на КАТ в Пиринския край. Той призна, че трафикът е много интензивен, че се кара почти непрекъснато в колона. Затова е много важно водачите да са търпеливи, за да не се стигне до пътни инциденти и блокиране на целия трафик и в двете посоки.

Очаква се в следобедни часове на празничния ден трафикът към Дупница и София да се засили, близо 20 000 моторни превозни средства напуснаха страната през ГКПП "Кулата - Промахон" в петък и събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обама съжалява, че няма да му позволят да поязди слон на визитата в Лаос
Обама съжалява, че няма да му позволят да поязди слон на визитата в Лаос
Полицията проверява сигнал за терористична атака срещу хотел в Лайпциг
Полицията проверява сигнал за терористична атака срещу хотел в Лайпциг